OpenTTD

JOULURUUHKA’22

JOULUPELI ON OHI, KIITOS OSALLISTUNEILLE!

Pelissä tapahtui ainakin 3 konkurssia ja 2 yritysfuusiota. Yhtään yrityskaappausta ei tapahtunut.

Sijoista 5-6 ja 8-9 käytiin loppuun saakka ikeniä verestävä kamppailu!

Lopputulokset: https://bit.ly/3FWMAPq

 

Ehdotuksia seuraavaan pelikertaan (serveriasetuksia):

 • Lentokoneiden rajoittaminen. Tekevät kohtuuttoman paljon rahaa verrattuna muihin liikennemuotoihin. Spammaamalla lentsikoita easyaimbotwin.
 • On myös mahdollista rajoittaa lentokoneiden lentonopeutta joka vähentää niiden ylivoimaa.
 • Note to self: ota selvää junien opastesysteemistä (mik)

Muistiin asetuksia Erythronin peliporukan asetuksista: Aircraft limit 10-20, Autot 500, Junat 1000, Laivat 200,  Station spread esim. 16 tileä, Satelliittiasemat OFF, nyt ne oli ON ja se tekee coveragen laajentamisesta AIVAN liian helppoa. Breakdowns voi olla enemmän, samoin Infran kulut. Huom: Jos satelliitit on päällä, niin sitten station spread max. 12.

 

 

 

 

Wanhat ohjeet 26.12.2022 pelistä …

Ote Wikipediasta: “OpenTTD on avoimen lähdekoodin kopio Chris Sawyerin pelistä Transport Tycoon Deluxe. Peliin on tosin kehitelty huomattavasti uusia ominaisuuksia ja vanhoja kehitetty alkuperäiseen peliin nähden.”

OpenTTD on ollut varsin suosittu moninpeli muun muassa Compucamp-laneilla. 26.12.2022 joulupyhien Tapaninpäivänä peliä pelataan koko päivä, mutta pelaaminen ei edellytä koko ajan koneella istumista. Voit naksutella silloin tällöin ja jättää firmasi kukoistamaan ja kassan karttumaan. Iltasella katsotaan “leikkimielisesti” kuka on rahakukkulan kuningas. Peliaika on siis 26.12. kello 12-20 (8h).

Ohjeet pelin asentamiseen ja moninpeliin liittymiseen ovat varsin yksinkertaiset:

 1. Mene https://www.openttd.org/en/download-stable ja lataa stable-versio ja asenna se (12.2)
 2. Käynnistä. Peli lataa aluksi netistä oletusgrafiikat.
 3. Nykymonitorilla kannattaa säätää interfacen skaalauksia ja merkistön koko Game Options -valikosta paremmin silmille sopivaksi.
 4. Check online content -valikosta voit ladata lisäresursseja peliin. zBase paketti antaa paremmat grafiikat, lisäksi suositellaan mm Open/AltSFX ja OpenMSX.
 5. Multiplayer > Add Server > world.tainio.net, tuplaklik serverä, salasana on oldskool
 6. Olet sisällä pelissä. Luo itsellesi firma (Company) ja liitä itsesi siihen pelaajaksi. Lähtökohtaisesti pelataan vain 1 pelaaja per company (max 15) mutta jos esim joudut lähtemään kesken pois, voit rekrytä kaverisi firmaasi pelaamaan siksi aikaa. Mutta pääsääntöisesti siis 1 pelaaja per firma että pysyy kilpailu reiluna.
 7.  Säädä asetuksia ja ennenkaikkea ylävalikosta “äijänaamasta” pistä nimi firmalle ja toimarille ja varsinkin muista laittaa firmallesi salasana. Menestynyt putiikki ilman salasanaa johtaa todennäköisesti yritysvaltaukseen 😉
 8. Pelaa mitä pelaat, tee välissä jotain muuta, jatka pelaamista. Profit.

HUOM! Pelinaikaiseen neuvojen kyselyyn, avunhuutoihin ja muuhun turinointiin Oldskoolin Discord: https://discord.gg/Ku28BPUJ

Youtubesta löytyy erinäisiä Lets play ja how to f**k things up in OpenTTD videoita.

Pelin aloitusvuosi on 1965 ja tekniikka on sen mukaista. Ennustettu loppuvuosi 8h jälkeen on about 2000~ish.

Yhtiöitä voi olla max 15 ja pelaajia max 255. Samassa yhtiössä voi olla monta pelaajaa (xiitmode)

Pelin lopuksi julkaisemme tulossivun, leikkimielisen kisan voittajan ratkaisee company value (ei tarvitse lopun cashouttia).

Pelipalvelimen ja konfiguraation tarjoaa J Tainio OyComments are closed.